Blockstream’s Bitcoin Satellite Node wordt gelanceerd in Venezuela

De acceptatie van cryptocurrency in Venezuela is een indrukwekkende prestatie. Geconfronteerd met een onzekere economische toekomst, heeft het land nog meer op crypto moeten vertrouwen. Nu cryptocurrencies een vaste waarde zijn geworden in de economische omgeving van Venezuela, heeft het land maatregelen genomen om de toegang te verbeteren.

Gemakkelijker betalen voor iedereen

In de nieuwste grens voor crypto-acceptatie, werkte de regering van Venezuela samen met blockchain-oplossingenprovider Blockstream om een ​​Bitcoin Circuit knooppunt op zijn satellietnetwerk te lanceren. In een blogpost die eerder deze week werd gepubliceerd, kondigde cryptobetalingsdienst CryptoBuyer aan dat het met succes een Bitcoin-knooppunt in het land heeft gelanceerd.

De lancering, die CryptoBuyer en Blockstream hebben uitgevoerd, zal het in wezen mogelijk maken voor Venezolanen om satoshis (de kleinste eenheden van een Bitcoin) over het internet te sturen zonder dat er een betrouwbare verbinding nodig is. Voor mensen in afgelegen gebieden in het hele land betekent dit initiatief dat crypto altijd dichtbij is.

Volgens de blogpost was Cryptobuyer in staat om een ​​satellietknooppunt op Blockstream Satellite te lanceren via een samenwerking met crypto-trainingsdienst AnibalCrypto.

Álvaro Pérez, een Valenciaanse programmeur die ook aan het project heeft deelgenomen, zei:

“We hebben de hele Bitcoin-blockchain gedownload en hebben met succes de eerste transactie uitgevoerd via een Bitcoin-satellietknooppunt in ons land op 23 september vanuit de stad Valencia. We hebben bitcoin ontvangen via de satellietverbinding zonder enige internetverbinding. Het was een moment van grote prestatie. “

Jorge Farias, de chief executive van CryptoBuyer, voegde eraan toe dat het project gericht was op het oplossen van real-world financiële inclusieproblemen voor miljoenen in het land. Het is in lijn met de missie van CryptoBuyer om cryptocurrencies naar meer Venezolanen te brengen, aangezien het bedrijf al verschillende Bitcoin-geldautomaten en betaalautomaten in het hele land heeft geïnstalleerd.

De blogpost voegde eraan toe dat alle partijen meer knooppunten zouden lanceren in Caracas, de hoofdstad van Venezuela, en de zuidelijke staat Bolivar. Geïnteresseerde gebruikers kunnen verbinding maken met de satellietknooppunten via mesh-netwerken, die al in het hele land worden getest.