Hela sidan Bitcoin-annonsen pratar framsidan av massivt Hong Kong-papper

Skulle det inte vara konstigt om det första du såg i din morgontidning var en massiv Bitcoin-logotyp? Det var vad som hände den 24 augusti, när läsarna av den populära Hong Kong-tidningen Apple Daily behandlades med en hemsidesannons för att främja den ledande cryptocurrency.

Genesis Block: Bitcoin kommer aldrig att dike dig

Vi vet inte hur mycket de spenderade men den 24 augusti täcktes en överväldigande majoritet av Apple Daily: s förstasida i en annons om Bitcoin Trader av Genesis Block, ett diskbänkande kryptohandelsdisk och evenemangsutrymme. Genesis Block bör inte förväxlas med Genesis , den digitala tillgångsgivaren och mäklaren.

Taglinjen var „Bitcoin kommer inte dike dig,“ men det fanns text i annonsen, skriven med både kinesiska karaktärer och engelska bokstäver, som ingick i Bitcoin: s grunder och etos:

”Bitcoin är digitala pengar. Det utfärdas eller kontrolleras inte av någon regering eller företag. Ingen kan hindra dig från att agera i nätverket och det kan inte stängas av. Bitcoin är tillgängligt för alla oavsett nationalitet, kön eller övertygelse. ”

Även om det inte fanns några omnämnanden i reklamen har det påstås ha varit individer som försökte flytta ut sitt kapital och rikedom ur Hong Kong på grund av politiska osäkerheter.

Max Keizer och andra i rymden argumenterar för att denna kapitalflykt sannolikt kommer att realiseras i Bitcoin-inköp, eftersom en gång man äger Bitcoin är den tekniskt inte bunden till något land eller fiat-system.

Inte det enda kryptoföretaget som annonserar Bitcoin

Genesis Block är långt ifrån det enda kryptoföretaget som annonserar Bitcoin och relaterad teknik under dessa tuffa tider.

Den digitala kapitalförvaltaren Grayscale Investments sände annonsen nedan på CNBC, MSNBC, FOX och FOX Business tidigare denna månad. Roligt nog använder annonsen aldrig en gång termen „Bitcoin“ (eller „Ethereum“ för den delen), men den var påstått framgångsrik.

Chef för Digital Currency Group , Barry Silbert, kommenterade senare i veckan som annonsen sändes att „Grayscale hade vår största insamlingsvecka någonsin … 217 miljoner dollar investerade i Grayscale-fonderna.“

Företaget startade först med nationella TV-reklam med sin „Drop Gold“ -kampanj, som genererade ganska rörelsen på Wall Street där Bitcoin ännu inte ses som överlägsen ädelmetallen.

Strax efter att Grayscales reklam gick i live köpte Mike Novogratz ’s Galaxy Digital en hemsida-reklam i Financial Times. Annonsen sa till sina läsare att „investera i Bitcoin“ och kallade tillgången för en „häck oberoende av hegemonin.“